Kostrådgivning

Min spetskompetens ligger i sötsug och beroende samt hur matvanorna påverkar stressnivåer, vår psykiska hälsa, våra känslor och vårt humör. När det gäller kroppens fysiska aspekter är mina huvudområden bl.a. blodsockerstabilisering och insulinnivåer, diabetes typ 2, huvudvärk och migrän, energibrist, värk i kroppen, inflammatorisk processer och hormonobalans.

Varför kostrådgivning?
Vill du få bättre koll på vad som skapar och driver dina matvanor? Kanske bli av med sötsug, få mer ork och energi, bättre sömn eller färre humörsvängningar? Kanske vill du ta hjälp av maten för att minska stressnivåer eller stabilisera den psykiska hälsan? Kanske upplever du av hälsoskäl att det är dags att göra något åt kosten? Eller finns det helt enkelt bara en vilja av börja äta mer hälsosamt och skapa förändringar som håller i längden?

När du bokar ett kostrådgivningspaket anpassar jag coachingen utifrån behov, önskningar och befintliga livspussel. Vi startar alltid med en nulägesanalys som sen lägger grunden för planeringen framåt.
Mer som alltid ingår i konsultationspaketet är kunskap om:
– blodsocker och insulin, vilken mat som påverkar och vad som händer i kroppen när de kommer ur balans
– hjärnans belöningscentra, vad det är, hur det kommer ur balans, varför vi styrs av det och hur vi får det att jobba till vår fördel
– hur maten styr över våra känslor och vårt omedvetna (95% av tankarna är omedvetna!) så att vi kan bli mer medvetna om kroppens känsloprogrammeringar
– hur maten kan skapa mer stress och vad vi kan göra åt det
-hur sötsug/sockerberoende uppstår och hur vi kan minska dessa effekter

Och så givetvis tips på matrutiner och matvanor som bidrar till hälsa, mindre stress, mer energi, bättre sömn, mindre sötsug och ett stabilare humör!

Kostrådgivningen sker via facetime, zoom, på telefon eller fysiskt hos mig i Harplinge.

Kurs -Förstå ditt sötsug
Kursen passar dig som verkligen vill förstå varför sötsug uppstår, hur man kan bli av med det och vilka rutiner och matvanor som håller i längden.

Under kursen fördjupar vi oss i mekanismerna som skapar sötsug och beroende, vi lär oss förstå hur det kommer sig att vi äter upp hela påsen fast vi bara skulle ta en, vi lär oss att balansera blodsockret och får förståelse för hur ett förhöjt blodsocker kan slita på kroppen, vi fördjupar oss i hur hjärnans biokemi påverkas av maten och hur biokemin i sin tur styr över känslorna, vi lär oss om kopplingen mellan maten och saker som bl.a. humör, självförtroende, depression och stress, vi lär oss om abstinens och bakis-symptom som mat kan ge och självklart går vi igenom vilken mat som kan trigga sötsug, stressa kroppen och skapa svängande blodsockernivåer, samt vilken mat som inte gör det.

Efter den här kursen har du garanterat en ny syn på mat samt en större förståelse för dina känslor och hur hjärnan funkar.

Kursen sker via zoom och är 7,5 timmar fördelat på på 5 x 90 minuter.