Coaching

Jag erbjuder hälsokonsultationer, kost-pt-paket och individanpassade endagskurser i att bli fri från sötsug.

Hälsokonsultation
Efter ett samtal där vi går igenom sömn, arbete, mat, motion, relationer, tankemönster, så finner jag, tillsammans med dig, en lämplig handlingsplan. Det kan innefatta förslag till livsstilsförändringar, kostomläggning och tips på tillskott/behandlingar som hjälper dig att komma i balans igen. En konsultation innefattar samtal och individuellt anpassad rådgivning.

En hälsokonsultation på 90 min kostar 975 kr och görs via zoom, skype, telefon eller på min mottagning i Harplinge.

Kost-PT, Konsultationspaket 6 timmar
Vill du få bättre koll på vad som skapar och driver dina matvanor? Kanske bli av med sötsug, få mer ork och energi, bättre sömn eller färre humörsvängningar? Kanske vill du ta hjälp av maten för att minska stressnivåer eller stabilisera den psykiska hälsan? Kanske upplever du av hälsoskäl att det är dags att göra något åt kosten? Eller finns det helt enkelt bara en vilja av börja äta mer hälsosamt och skapa förändringar som håller i längden? Då kan det vara dags för en kost-PT.

När du bokar ett konsultationspaket anpassar jag coachingen utifrån behov, önskningar och befintliga livspussel. Vi startar alltid med en nulägesanalys som sen lägger grunden för planeringen framåt.
Mer som alltid ingår i konsultationspaketet är kunskap om:
– blodsocker och insulin, vilken mat som påverkar och vad som händer i kroppen när de kommer ur balans
– hjärnans belöningscentra, vad det är, hur det kommer ur balans, varför vi styrs av det och hur vi får det att jobba till vår fördel
– hur maten styr över våra känslor och vårt omedvetna (95% av tankarna är omedvetna!) så att vi kan bli mer medvetna om kroppens känsloprogrammeringar
– hur maten kan skapa mer stress och vad vi kan göra åt det
-hur sötsug/sockerberoende uppstår och hur vi kan minska dessa effekter

Och så givetvis tips på matrutiner och matvanor som bidrar till hälsa, mindre stress, mer energi, bättre sömn, mindre sötsug och ett stabilare humör!

Konsultationspaketet består av 6 timmar, varav första tillfället är 2 timmar. Konsultationerna sker via facetime, zoom, på telefon eller fysiskt hos mig i Harplinge.

Pris 6 timmars kostcoaching: 2995 kr
Vill du sen köpa till fler konsulttimmar kostar de 650 kr/timme.

En personlig endagskurs -Bli fri från sötsug
En personlig endagskurs på temat ”Bli fri från sötsug” anpassas efter dina behov och förutsättningar, för dig som verkligen vill förstå varför sötsug uppstår, hur man kan bli av med det och skapa nya rutiner och matvanor som håller i längden.

Under dagen fördjupar vi oss i mekanismerna som skapar sötsug och beroende, vi lär oss förstå hur det kommer sig att vi äter upp hela påsen fast vi bara skulle ta en, vi lär oss att balansera blodsockret och får förståelse för hur ett förhöjt blodsocker kan slita på kroppen, vi fördjupar oss i hur hjärnans biokemi påverkas av maten och hur biokemin i sin tur styr över känslorna, vi lär oss om kopplingen mellan maten och saker som bl.a. humör, självförtroende, depression och stress, vi lär oss om abstinens och bakis-symptom som mat kan ge och självklart går vi igenom vilken mat som kan trigga sötsug, stressa kroppen och skapa svängande blodsockernivåer, samt vilken mat som inte gör det.

Efter den här dagen har du garanterat en ny syn på mat samt en större förståelse för dina känslor och hur hjärnan funkar.

Priset för en personlig kursdag är 1995kr (lunch o fika ingår). Är ni två st är priset 1495kr/person, tre st 1195kr/person och för fyra eller fler 995kr/person.