Kurser och föreläsningar

Kurser och föreläsningar går att boka av både företag och privata sällskap. Tid och form är anpassningsbart utifrån önskemål – allt från en timme till heldagsevenemang. På sidan ”På gång” finns öppna kurser och föreläsningar som går att anmäla sig till.

Föreläsningar:

Förstå ditt sötsug
Vi vet vilken mat som inte är bra för oss – så hur kommer det sig att vi ändå fortsätter äta den? Och varför äter vi upp hela påsen fast vi bara hade tänkt ta en bit? Det kanske inte låter som livsavgörande frågor men att få dem besvarade kan göra stor skillnad! Föreläsningen handlar om socker, sötsug och beroende och vad som händer i kroppen när man äter mat som innehåller socker eller mat som har en sockerliknande effekt. Föreläsningen ger en förståelse för mekanismerna bakom sötsug och hur maten kan påverka allt från humör, sömn, vikt, ork och energi, till koncentration, stress, frustration, empati, rastlöshet och förmågan att tänka klart. Det ges också konkreta tips på hur man kan bli fri från sötsug samt stötta kroppens biokemi vid utmattning/depression.

Den stressfria maten
Den här föreläsningen handlar om den dolda påverkan maten kan ha på vår kropp och hur maten både kan skapa stress och öka på stressnivåerna. Du kommer få förståelse för hur kroppens biokemi påverkas av olika typer av mat och vad det kan innebära för bl.a. humöret, koncentrationsförmågan och tålamodet. Du får konkreta tips på matvanor som minskar stresspåslaget, ger bättre sömn och mer energi.

Matens koppling till vår psykisk hälsa
Den här föreläsningen handlar om den dolda påverkan maten kan ha på vår känslobalans. Du får en inblick i hur biokemin styr över vårt känsloregister och hur våra matvanor i sin tur påverkar biokemin. Hur kan maten påverka sånt som självkänsla eller empatiförmåga? Eller känslor som irritation, frustratration, kärlek, lycka eller glädje? Det blir en spännande föreläsning om matens subtila och djupgående effekter och hur vi kan ta matvanorna till hjälp i vår strävan efter att bli mer av vårt sanna jag.

Maten och beroende
Den här föreläsningar handlar om hur maten kan spela en avgörande roll när det gäller beroende som t.ex alkoholism, både när det gäller förebyggande och när sjukdomen väl är ett faktum. Du får veta vilken mat som effektivt programmerar om hjärnan och så att säga förbereder den för att utveckla beroende, matvanor som kan trigga beroende, samt konkreta tips på matvanor som stöttar biokemin och minskar risken för återfall. Du kommer också få förståelse för hur en hjärna med beroendeproblematik kan reagera på olika dieter. Föreläsningen hålls med fördel för personer som yrkesmässigt jobbar med beroendesjukdomar.

Ät dig smart och frigör mer av din inre potential
Under den här föreläsningen ges tips på enkla sätt att skapa matvanor som hjälper dig att plocka fram dina bästa sidor, som höjer din energinivå med äkta energi och som gör dig både effektivare och lugnare. Det här är en föreläsning om hur maten påverkar våra känslor, tankar och beteenden. Visste du t.ex. att det vi äter kan påverka vår koncentrationsförmåga och effektivitet likväl som vår förmåga att känna empati, compassion och samhörighet? Eller att du kan påverka både självförtroende och självkänsla genom matvanorna? Efter den här föreläsningen kommer du förstå skillnaden mellan mat och mat, och ha konkreta tips på hur du kan äta för att stabilisera din biokemi, ditt blodsocker och minska suget efter mat som inte gynnar dig i längden.

Kurser:

Förstå ditt sötsug
En en zoom-kurs för dig som verkligen, verkligen vill förstå varför sötsug uppstår, hur man kan lära sig hantera det och få tips på vilka rutiner och matvanor som håller i längden utifrån ditt individuella utgångsläge.

Så här sa en tidigare kursdeltagare efter kursen:
Jag har läst alla böcker, jag har gått alla kurser, jag har provat alla dieter – jag vet exakt vad jag borde äta, men jag gör det ändå inte. Och det är först nu jag förstår varför, genom att se hur känslorna påverkas av maten.

Under den här kursen fördjupar vi oss i mekanismerna som skapar sötsug, beroende och vi lär oss förstå hur det kommer sig att vi äter upp hela påsen fast vi bara skulle ta en.
Vi lär oss att balansera blodsockret och får förståelse för hur ett förhöjt blodsocker kan slita på kroppen och skapa förhöjda stressnivåer trots att vi inte har något att stressa över.

Vi lär oss om kopplingen mellan maten och saker som bl.a. humör, självförtroende, depression och stress. Vi lär oss om abstinens och bakis-symptom som mat kan ge. Och självklart går vi igenom vilken mat som kan trigga sötsug, stressa kroppen och skapa svängande blodsockernivåer, samt vilken mat som inte gör det.
Efter den här kursen har du garanterat en ny syn på mat samt en större förståelse för dina känslor och hur hjärnan funkar.
Kursen är på 7,5 timmar.