Kurser och föreläsningar

Kurser och föreläsningar går att boka av både företag och privata sällskap. Tid och form är anpassningsbart utifrån önskemål – allt från en timme till heldagsevenemang. På sidan ”På gång” finns öppna kurser och föreläsningar som går att anmäla sig till.

Föreläsningar:

Ät dig smart – och frigör mer av din inre potential
Under den här föreläsningen ges tips på enkla sätt att skapa matvanor som hjälper dig att plocka fram dina bästa sidor, som höjer din energinivå med äkta energi och som gör dig både effektivare och lugnare. Det här är en föreläsning om hur maten påverkar våra känslor, tankar och beteenden. Visste du t.ex. att det vi äter kan påverka vår koncentrationsförmåga och effektivitet likväl som vår förmåga att känna empati, compassion och samhörighet? Eller att du kan påverka både självförtroende och självkänsla genom matvanorna? Efter den här föreläsningen kommer du förstå skillnaden mellan mat och mat, och ha konkreta tips på hur du kan äta för att stabilisera din biokemi, ditt blodsocker och minska suget efter mat som inte gynnar dig i längden.

Bli fri från sötsug
Vi vet vilken mat som inte är bra för oss – så hur kommer det sig att vi ändå fortsätter äta den? Och varför äter vi upp hela påsen fast vi bara hade tänkt ta en bit? Det kanske inte låter som livsavgörande frågor men att få dem besvarade kan göra stor skillnad! Föreläsningen handlar om socker, sötsug och beroende och vad som händer i kroppen när man äter mat som innehåller socker eller mat som har en sockerliknande effekt. Föreläsningen ger en förståelse för mekanismerna bakom sötsug och hur maten kan påverka allt från humör, sömn, vikt, ork och energi, till koncentration, stress, frustration, empati, rastlöshet och förmågan att tänka klart. Det ges också konkreta tips på hur man kan bli fri från sötsug samt stötta kroppens biokemi vid utmattning/depression.

Den stressfria maten
Den här föreläsningen handlar om den dolda påverkan maten kan ha på vår kropp och hur maten både kan skapa stress och öka på stressnivåerna. Du kommer få förståelse för hur kroppens biokemi påverkas av olika typer av mat och vad det kan innebära för bl.a. humöret, koncentrationsförmågan och tålamodet. Du får konkreta tips på matvanor som minskar stresspåslaget, ger bättre sömn och mer energi.

Maten och känslorna
Den här föreläsningen handlar om den dolda påverkan maten kan ha på vår känslobalans. Du får en inblick i hur biokemin styr över vårt känsloregister och hur våra matvanor i sin tur påverkar biokemin. Hur kan maten påverka sånt som självkänsla eller empatiförmåga? Eller känslor som irritation, frustratration, kärlek, lycka eller glädje? Det blir en spännande föreläsning om matens subtila och djupgående effekter och hur vi kan ta matvanorna till hjälp i vår strävan efter att bli mer av vårt sanna jag.

Maten och beroende
Den här föreläsningar handlar om hur maten kan spela en avgörande roll när det gäller beroende som t.ex alkoholism, både när det gäller förebyggande och när sjukdomen väl är ett faktum. Du får veta vilken mat som effektivt programmerar om hjärnan och så att säga förbereder den för att utveckla beroende, matvanor som kan trigga beroende, samt konkreta tips på matvanor som stöttar biokemin och minskar risken för återfall. Du kommer också få förståelse för hur en hjärna med beroendeproblematik kan reagera på olika dieter. Föreläsningen hålls med fördel för personer som yrkesmässigt jobbar med beroendesjukdomar.

Kurser:

Bli fri från sötsug och lär dig förstå din hjärna
Den här kursen handlar om socker, sötsug, cravings och matberoende – och vad som händer i kroppen. Du kommer att lära dig förstå hur din kropp fungerar och få konkreta tips på hur man kan bli fri från sötsug, äta på ett sätt som balanserar blodsockret, samt hur man kan stötta sin biokemi om man hamnat i utmattning/depression. Våra matvanor är starkt kopplade till vår psykiska hälsa och kan till och med bidra till stress, utbrändhet och depression. Under kursen går vi igenom hur mat kan påverka känslor, personlighet, humör och livsglädje. Vi vet att socker och skräpmat inte är bra för oss – men varför fortsätter vi ändå att äta det? Vad är det för biokemiska mekanismer som gör att vi ibland har så svårt att hålla vad vi lovar oss när det gäller mat? Att få den pusselbiten på plats skapar ett inre lugn, tillit till sin kropp och dess förmåga samt en känsla av kontroll och att man har kommit närmare sitt riktiga jag.

Vill du bli av med sockersug eller humörsvängningar?
Känner du att du behöver ett nytt förhållningssätt till mat?
Upplever du att tankar på mat upptar för stor del av ditt liv?
Vill du hitta ett sätt att äta på som fungerar i längden?

Kursen är på sex timmar och vi fördjupar oss i de mekanismer som ligger bakom sötsug och beroende och lägger grunden för nya vanor.