På gång / nyheter

VÅREN 2020

17/2  Hjärnhälsa – matens dolda påverkan – föreläsning i Halmstad
Vi tittar närmare på vad dagens matvanor gör med vår hjärna och hur vi kan påverka vår psykiska hälsa, stressnivåer och vårt humör med hjälp av våra matvanor. Och så reder vi ut det här med sötsug och hur det kommer sig att vi äter upp hela godispåsen fastän vi bara skulle ta en bit. Efter den här föreläsningen får du med stor sannolikhet en ny syn på mat och en större förståelse för hur din kropp funkar.
När: 17/2 kl 18-19:30
Var: Medborgarskolan Halmstad, Söndrumsvägen 35, lokal Tångruskan
Pris: 295 kr
Anmälan: Anmälan sker genom betalning via swish 123 245 9246 eller bg 5780-5343 senast 200213 märk betalningen med HJÄRNHÄLSA samt maila till info@susannetornqvist.se för att få bokningsbekräftelse.

28/2  Förstå ditt sötsug – intensivkurs i Harplinge
En endagskurs för dig som verkligen, verkligen vill förstå varför sötsug uppstår, hur man kan lära sig hantera det och få tips på vilka rutiner och matvanor som håller i längden utifrån ditt individuella utgångsläge.
Så här sa en tidigare kursdeltagare efter kursen: ”Jag har läst alla böcker, jag har gått alla kurser, jag har provat alla dieter – jag vet exakt vad jag borde äta, men jag gör det ändå inte. Och det är först nu jag förstår varför, genom att se hur känslorna påverkas av maten.”
Under den här dagen fördjupar vi oss i mekanismerna som skapar sötsug, beroende och vi lär oss förstå hur det kommer sig att vi äter upp hela påsen fast vi bara skulle ta en.
Vi lär oss att balansera blodsockret och får förståelse för hur ett förhöjt blodsocker kan slita på kroppen och skapa förhöjda stressnivåer trots att vi inte har något att stressa över.

Vi lär oss om kopplingen mellan maten och saker som bl.a. humör, självförtroende, depression och stress. Vi lär oss om abstinens och bakis-symptom som mat kan ge.
Och självklart går vi igenom vilken mat som kan trigga sötsug, stressa kroppen och skapa svängande blodsockernivåer, samt vilken mat som inte gör det.
Efter den här dagen har du garanterat en ny syn på mat samt en större förståelse för dina känslor och hur hjärnan funkar.

Tid: 28/2 kl 8:30-16:00
Pris: 995 kr inkl lunch samt för- och eftermiddagsfika
Plats: Susanne Törnqvist, Pålsgårdsvägen 27 i Harplinge
Anmälan: sker genom betalning via swish till 123 245 9246 eller bg 5780-5343 senast 200220, märk betalningen med INTENSIV och datum för kursen, samt skicka ett mail till info@susannetornqvist.se för att få en betalningsbekräftelse. Endast 4 deltagare så kursen kan snabbt bli fullbokad. Kursen är friskvårdsbidragsberättigande och det går att betala via Actiway och ePassi.

Efter den här dagen har du garanterat en ny syn på mat samt en större förståelse för dina känslor och hur hjärnan funkar.

6/4 Föreläsning Halmstad

29/5  Förstå ditt sötsug – intensivkurs i Harplinge