Om

Susanne har stor erfarenhet av hur kosten påverkar både sinne och kropp inte minst från att själv ha gått från, vad hon själv kallar, ett vanligt blandberoende till att en balanserad biokemi. ”Under min uppväxt kickade jag mig med det som fanns tillgängligt, som blockchoklad, russin, clementiner eller blandade ihop havregryn med smält smör och socker och jag ääälskade snabbmakaroner. Inte visste jag då att mina vanor trampade upp en väg i hjärnans belöningssystem som gjorde lätt för mig i tonåren att bli rökare, att verkligen verkligen tycka om alkohol och att matvanorna dessutom gav mig riktigt dåligt självförtroende. Herregud så mycket lättare mina första 25 år hade varit om jag från start vetat vad jag vet idag! En känslig biokemi är inget man ”blir av med” det är något man lär sig hantera och ta hand om.”

Hennes erfarenheter är förankrade i utbildningar i basmedicin, kraniosakral terapi samt flera andra kroppsbehandlingsmetoder såsom klassisk massage och kinesiologi. ”Jag har också ett nästan fanatiskt och mångårigt intresse av att plöja ofantliga mängder med litteratur och kurser i strävan efter att verkligen förstå på djupet hur kroppen och sinnet funkar och hur allt hänger ihop. Och det bästa av allt är att ju mer man lär sig desto mer inser man hur lite vi egentligen vet om kroppens fenomenala storhet!