Om

Jag heter alltså Susanne Törnqvist, och jag har intresserat mig för kostens påverkan på kropp och sinne i snart 20 år. Jag utbildade mig till friskvårdsterapeut, kinesiolog och massör 2004 och till kraniosakral terapeut 2011. Jag har ett brinnande intresse för hur kroppen funkar och finner nästan allt kring kropp och själ vansinnigt intressant. Mina föreläsningar och kurser utgår från vetenskapliga grunder varvat med personliga erfarenheter och från att ha hjälpt många andra genom föreläsningar, kurser och konsultationer.

Jag är i grunden göteborgare och bor numera i Harplinge utanför Halmstad med min son, katten Märta och en stor trädgård. Som kuriosa kan jag tillägga att jag även är miljöekonom (precis som Stålmannen har ju de flesta inom hälsobranschen även helt vanliga förmågor) och jobbar också med kommunbudgetar och investeringsprinciper. Jag har även startat och drivit ett av Hallands största solcellsföretag.

Att leva helt sockerfri har jag gjort de senaste 15 åren. För mig är det inte en diet, det är inte en utmaning vänner emellan eller ett test som jag gör under en period – det är så jag lever på riktigt hela tiden, inklusive barn och katt. Med sockerfri menar jag en kost som utesluter socker och all mat som har en ”sockerliknande effekt” på kroppen som bl.a. vetemjöl, komjölk, sötningsmedel, tillsatser och alkohol. Och med helt sockerfri menar jag just det – hela tiden, varje dag,  inga undantag. Och det går alldeles utmärkt och jag fullkomligt älskar den höga energinivån och klartänktheten det ger mig. Välkommen till min värld!